W Zębie odbył się XI Konkurs Potraw Regionalnych zorganizowany przez Urząd Gminy Poronin wraz z Gminnym Ośrodkiem Kultury. Impreza cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród miłośników kuchni góralskiej. Prezentowane potrawy z roku na rok są też piekniejsze, smaczniejsze i bardziej różnorodne. W konkursie udział wzięło 7 drużyn: z Murzasichla, Zębu, Suchego, Stasikówki, Poronina, Nowego Bystrego i Małego Cichego. Jury oceniło aż 333 potrawy, 101 nalewek i 32 rodzaje ciast. Ząb noclegi zaprasza.
Ślinka ciekła już na sam widok przygotowanych na konkurs smakołyków. A co najwazniejsze, obok nowych pomysłów, były również tradycyjne potrawy, jakie gotowały nasze mamy i babcie. Była to więc wspaniała okazja, by podegustować góralskie specjały, a może nawet samemu zainspirować się tym bogactwem smaków oraz pomysłów i ugotować coś regionalnego w domu.
Konkursowi towarzyszyła jak zwykle miła atmosfera i tradycyjna góralska gościnność. Oprawę artystyczną zapewnił zespół „Mały Zbójnicek” oraz kapela góralska z Zębu. Za rok kolejny konkurs, który odbędzie się w Małem Cichem.